Hozzávalók

10 dkg apróra kockázott bacon

kevés olaj

1 közepes póréhagyma

80 dkg marhacomb

1 vöröshagyma

2-3 sárgarépa

1-2 evőkanál liszt

3 dl cabernet sauvignon

2 evőkanál ribizlizselé

frissen őrölt bors

2 piros kaliforniai paprika

a tálaláshoz:

petrezselymezöld

tejföl

burgonyapüré

 

Elkészítési idő 3 óra
Adag 4 személyre

Vörösboros marhapörkölt

Egy igazi különleges recept, ribizlizselével és vörösborral!

A szalonnát sütőbe tehető, magas falú lábasban megpirítjuk, ha nem lenne elég zsírja, kevés olajjal pótoljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, pár percig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A megmosott, falatnyi darabokra vágott húst kisebb adagokban aranyszínűre sütjük a zsiradékon, ezt is kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pár percig dinszteljük a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát. Rövid párolás után beletesszük a marhahúst, megszórjuk a liszttel és felöntjük a vörösborral (ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá). Ízesítjük a ribizlizselével, sóval és borssal, felforraljuk, és lefedve 2 órára előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. A félretett szalonnás póréhagymát és a felszeletelt paprikát hozzáadjuk, majd fedő nélkül további 30-40 percig pároljuk a sütőben. Petrezselyemzölddel, tejföllel díszítve, burgonyapürével tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból