Hozzávalók
10 dkg apróra kockázott bacon
kevés olaj
1 közepes póréhagyma
80 dkg marhacomb
1 vöröshagyma
2-3 sárgarépa
1-2 evőkanál liszt
3 dl cabernet sauvignon
2 evőkanál ribizlizselé
só
frissen őrölt bors
2 piros kaliforniai paprika
a tálaláshoz:
petrezselymezöld
tejföl
burgonyapüré
Vörösboros marhapörkölt
Egy igazi különleges recept, ribizlizselével és vörösborral!
A szalonnát sütőbe tehető, magas falú lábasban megpirítjuk, ha nem lenne elég zsírja, kevés olajjal pótoljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, pár percig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A megmosott, falatnyi darabokra vágott húst kisebb adagokban aranyszínűre sütjük a zsiradékon, ezt is kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pár percig dinszteljük a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát. Rövid párolás után beletesszük a marhahúst, megszórjuk a liszttel és felöntjük a vörösborral (ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá). Ízesítjük a ribizlizselével, sóval és borssal, felforraljuk, és lefedve 2 órára előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. A félretett szalonnás póréhagymát és a felszeletelt paprikát hozzáadjuk, majd fedő nélkül további 30-40 percig pároljuk a sütőben. Petrezselyemzölddel, tejföllel díszítve, burgonyapürével tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból