Hozzávalók

  • 1 kis méretű borjú szűz
  • zsálya
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 ek. habtejszín
  • 1 doboz szardella
  • 2 ek. mustár
  • 1 db 180 g-os tonhal konzerv
  • 2 ek. capri bogyó
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 db citrom
  • 0,5 l olaj
  • 1 fej shallotta hagyma
  • 1 l tej
Adag 4

Vitello tonnato

A tejhez 7dkg sót és 3dkg cukrot adunk. Felfőzzük zsályával, majd kihűtjük. A szüzeket 1-1,5 órára ebbe áztatjuk. Ezután letöröljük és kevés vajban vagy olíva olajban kérgezzük, 140°C-on 30-40 percig sütjük, pihentetjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásból olajjal, mustárral, citromlével majonézalapot készítünk. Mixerben pürésítjük a tejszínt, tonhallal, shallottával és pár darab szardellával. Ha elkészült átszűrjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst szeleteljük és krémmel, capri bogyóval és a snidlinggel díszítve tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból