Hozzávalók
A szóráshoz:
Vaníliás kuglóf
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk és a liszt közepébe öntjük. Lefedjük, és pár percig kelesztjük. A vajat felolvasztjuk, habosra keverjük a maradék cukorral, az egész tojásokkal és a tejszínnel. Hozzáadjuk az élesztős lisztet és addig dagasztjuk, míg levegő buborékok jelennek meg benne. A nagyméretű kuglófformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel. Ha szilikon formát használunk, mindezt elhagyhatjuk. Beleöntjük a kuglóf tésztát, úgy hogy kb. háromnegyedig érjen. 30 percig letakarva, langyos helyen kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50-60 percig sütjük. A formából kiborítjuk, és 15-20 percet hagyjuk hűlni. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. Egy nagy nylon zacskóba tesszük a kuglófot, rászórjuk a cukrot, elkötjük a tetejét és alaposan összerázzuk, hogy a cukor mindenhol beborítsa a kuglófot.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból