Hozzávalók
Vaddisznóborda csokoládészósszal és meggyel
A hús: sózzuk meg a húst és forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg. Aztán kissé borsozzuk, dörzsöljük be rozmaringgal, zúzott fokhagymával és egy kis olajjal, majd süssük 85°C-on 35 percig, amíg még véres, vagy félig átsütött. (maghőmérséklet 65-70 °C).
A meggy: egy serpenyőben karamellizáljuk meg a cukrot és öntsük fel a portóival. Adjuk hozzá a vörösbor ecetet és a babérleveleket és hagyjuk, hogy szirupsűrűségűre főjön. Ez alatt vágjuk félbe és magozzuk ki a megygyet, majd keverjük össze a sziruppal, forraljuk fel és hagyjuk állni egy kicsit.
A szósz: vágjuk fel a hagymát és zöldségeket dió nagyságú darabokra. Pirítsuk meg kissé egy kevés olajban, adjuk hozzá a cukrot és a paradicsompürét és hagyjuk karamellizálódni. Aztán öntsük fel a vörösborral, adjuk hozzá a levest és a fűszereket. Hagyjuk besűrűsödni majd szűrjük át. Végül a forró szószban olvasszuk meg az étcsokoládét és keverjük simára a vajjal. Tálaljuk bátran a vaddisznó bordát a csokoládészósszal és a meggyel.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból