Hozzávalók
A plovhoz
Uzbek plov
A kulináris művészet mesterműve.
Kazahsztánban a sok népszerű étel egyike az uzbek pilav vagy plov. Több mint ötven variációja létezik: hússal vagy csirkével, borsóval vagy burgonyával, gőzben vagy bárány zsírban készülhet az alaprecept.
A plov ősi receptjei változatlan formában fennmaradtak a 10–12. századból, míg a „klasszikus plov” elkészítésének néhány technikája már ezer éves.
Az uzbek plov receptje öröklődött, nemcsak generációról generációra, de kereskedőről kereskedőre és utazóról utazóra a Nagy Selyemút mentén. Mialatt a helyi ízlésnek és a rendelkezésre álló alapanyagoknak köszönhetően néhány változtatáson átesett, népszerű étellé vált a keleti népek között Kínától egészen Azerbajdzsánig.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból