Hozzávalók
UKRÁN BORSCS
Ukrajna kulináris öröksége, mely világszerte utat tört magának.
A borscs egy hagyományos ukrán cékla- és káposztaleves, mely nagyon népszerű sok közép- és kelet-európai konyhában. Az étel variációi nemcsak országról országra, de még ukrán régiónként is eltérőek. Úgy tartják, hogy minden ukrán családnak van egy saját borscs receptje. Az eredeti borscs húsleves-alapléből készül, de készíthető zöldséges alapléből is. Ízben gazdag és nagyszerű étel. Általában „pampushki” elnevezésű friss zsemlével és tejföllel tálalják. A borscs tálalható mély edényekben vagy akár kenyéren is.
1. Készítsük el a hús alaplevet. A húst főzzük vízben só nélkül, nagyjából 1,5 óráig, amíg puha nem lesz.
2. A megmosott zöldségeket hámozzuk meg. A répát, a céklát, a piros paprikát és a hagymákat vágjuk julienne-re, a burgonyát vágjuk fel 1 cm-es kockákra.
3. Melegítsük fel a serpenyőt és adjunk hozzá olajat (vagy sertészsírt). A zöldségeket óvatosan kell sütni, nagyjából 5 percig. Miközben sülnek a zöldségek, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, 1 teáskanál almaecetet, sót és feketeborsot. Zúzzunk össze 2 fokhagymagerezdet és tegyük a serpenyőbe.
4. Adjuk hozzá a burgonyát, a káposztát és a sült zöldségeket az alapléhez. Forraljuk nagyjából 30 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
5. Vágjuk fel a húst kis darabokra és tegyük a tányérra. Tejföllel, friss zsemlével és fokhagymával, valamint friss petrezselyemmel tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból