Hozzávalók
Tőkehalfilé fűszeres mártással
A felszeletelt halat beirdaljuk, bekenjük sóval és pici pirospaprikával,
Meglocsoljuk citromlével, és lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. A pácolást követően papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a négybe vágott fokhagymát, és közepes lángon megpirítjuk a halszeletek mindkét oldalát. A serpenyőből kiszedve félretesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékból eltávolítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a vajat. Világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel. Kis lángon felforraljuk, pár percig főzzük, közben fűszerezzük.
A halat hosszú, vékony szeletekre vágott sárgarépával és a mártással tálaljuk, gazdagon meghintjük aprított metélőhagymával. Citromhéjjal tovább díszíthetjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból