Hozzávalók
Az osztrigához:
A vénusz kagylóhoz:
A lazachoz:
Karácsonyi menü – Tapastál: OSZTRIGA HOLLANDI MÁRTÁSSAL, VÉNUSZKAGYLÓ SALÁTA TENGERI SPÁRGÁVAL, FÜSTÖLT LAZACTEKERCS
Osztriga hollandi mártással, vénuszkagyló sziksó fű salátával, füstölt lazac tekercs
Az osztrigákat kinyitjuk, a levét leöntjük, a húsát felszedjük, de benne hagyjuk a héjában. A hollandi mártásból rákanalazunk minden kagylóra egy keveset és szalamanderben megpirítjuk. ne felejtsünk el citromot kínálni hozzá.
A kagylókat folyó vízbe alaposan kimossuk, hogy ne maradjon benne homok. Egy lábasan kevés citromlével és sóval ízesített vizet forralunk, beletesszük a kagylókat, lefedjük és pár perc alatt megfőzzük. A kinyílt kagylókból kiszedjük a húst és félretesszük kihűlni.
A kápia paprikát apró kockára vágjuk, kevés citromlével és olajjal marináljuk, majd hozzáadjuk a kagylók húsát is. Tálalás előtt összeforgatjuk a sziksófűvel.
A zöldféléket apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk. A lazacszeleteket téglalap formában szétterítjük egy műanyag fólián és elkenjük rajta a krémsajtot. Szorosan feltekerjük és fél napra hűtőbe tesszük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból