Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1/4 csomag sütőpor (2 g)
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál jéghideg víz (elhagyható)

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 vaníliarúd
  • 3-4 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 púpozott evőkanál étkezési keményítő (kb. 2,5 dkg)

A formákhoz:

  • olaj vagy olvasztott vaj

A gyümölcsös réteghez:

  • szőlő
  • áfonya

A gyümölcszseléhez:

  • 1 csomag tortazselé (12 g)
  • víz vagy gyümölcslé
  • cukor

A díszítéshez:

  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl rozé
  • 5 dkg szőlő
  • 5 dkg áfonya
  • tejszínhab (elhagyható)
  • citromfűlevél (elhagyható)
Elkészítési idő 150 perc
Adag 20 db

Szőlős-áfonyás-borkrémes kosárka

A tészta hozzávalóiból késes robotgéppel vagy kézzel rugalmas tésztát gyúrunk, folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle, és kibéleljük velük a zsiradékkal kikent kosárkaformákat. Villával mindet megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük (10-12 perc). Pár percig a formában hagyjuk, majd óvatosan kivesszük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a keményítővel, hozzáöntjük a tejet, a bort, beletesszük a felhasított vaníliarudat, és kis lángon sűrű krémet főzünk belőle. A vaníliahüvelyt eltávolítjuk, a krémet kihűtjük.

A vörösborhoz adjuk az áfonyát, forralva a felére sűrítjük – ugyanígy járunk el a rozéval és a szőlővel is. Mindkét szirupot leszűrjük, félretesszük.

A kosárkákat 3/4-ükig töltjük a krémmel, majd szőlő- és áfonyaszemeket ültetünk rájuk. A tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, és megkenjük vele a sütemények tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk, tejszínhabbal, citromfűvel díszítve, a gyümölcsös borszirupokkal meglocsolva kínáljuk.

Kapcsolódó termékek

Univer ketchup

E-szám mentes, Adalékanyagokat nem tartalmaz

750g

649-

825-

Szent Gaál Szekszárd Rózsája száraz rosé bor

Egy könnyed, üde rosé cuvée bor a Szekszárdi Borvidékről. Jellegzetes, piros gyümölcsökre, eperre emlékeztető illatával, zamatával, élénk savtartalmával kellemesen frissítő.

750ml

1090-

1400-

Kotányi forralt bor fűszerkeverék

A fahéj, vanília, szegfűszeg és gyömbér kellemes aromái meghitt melegséget árasztanak. Nemcsak forralt borhoz ajánljuk, a Kotányi Forralt bor fűszerkeverék kiváló ízesítője lehet a forró almalének a hideg napokon.

35g

299-

380-

Piros szőlő

Piros szőlő lédig

480-

610-

Mogyoróvaj

Pörkölt földimogyoró (94%), Stabilizátor (zsírsavak mono- és digliceridjei), Nádcukor, Földimogyoró olaj (1%), Tengeri só.

450g

1025-

1350-

Torras Stevia mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül

Csz.:123456

A termék édesítőszert és természetes cukrot tartalmaz, A termék diabetikus és gluténmentes étrendbe beilleszthető.

Mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel (maltitollal, sztíviával).

350g

1149-

1460-

Holland kakaópor

Csz.:123455

Holland kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal süteményekhez.

Származási ország – Hollandia

250 g

499-

640-

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból