Hozzávalók

  • 1 kg szilva kimagozva,
  • 500 g 2:1-es befőzőcukor,
  • 4 cl brandy,
  • 6 cl sötét balzsamecet,
  • 1 vaníliarúd,
  • 2 csillagánizs,
  • 1 narancs leve és héja
Elkészítési idő 45 perc
Adag 1

Szilvadzsem balzsamecettel

  1. Daraboljuk fel a szilvát.
  2. Kaparjuk ki a magokat a vaníliarúdból. Tegyük a vaníliarudat és a vaníliamagokat is egy serpenyőbe a szilvával és a csillagánizzsal együtt.
  3. Facsarjuk ki a narancsot.
  4. Öntsük a serpenyőbe a narancslevet, a brandyt és a balzsamecetet.
  5. Adjuk hozzá a befőzőcukrot, és melegítsük addig a keveréket, amíg elkezd zubogva forrni.
  6. Forraljuk így 5-10 percig, majd vegyük ki a vaníliarudat és a csillagánizst.
  7. Reszeljük bele a narancshéjat.
  8. Pürésítsük a lekvárt
  9. Végezzük el a zselépróbát, és ha szükséges, forraljuk tovább.
  10. Fölözzük le róla a habot, töltsük a forró lekvárt üvegekbe, majd azonnal zárjuk le őket.
  11. Szolgáljuk fel akár reggelire, akár kávéval és süteménnyel.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból