Hozzávalók

  • 60 dkg szarvasgerinc,
  • olívaolaj,
  • só,
  • 50 dkg csicsóka,
  • 3 dl tejszín,
  • feketebors,
  • 2 dkg vaj,
  • zsemlemorzsa,
  • 1 db lila radicchio,
Elkészítési idő 100 perc
Adag 4

Szarvasgerinc csicsóka gratin

A szarvasgerincet lehártyázzuk, és hosszában kettévágjuk. Körbesózzuk és beolajozzuk. Egyenként, szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, és 140 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Felhasználásig alufóliával lazán lefedve tároljuk.
A csicsókát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük és összekeverjük a tejszínnel, valamint sóval és borssal. Tűzálló tálba tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
A radicchio-t cikkekre vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
A feldarabolt szarvast a kockára vágott vagy pogácsaszaggatóval darabolt csicsóka gratin-nel valamint a grillezett radicchio-val tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból