Hozzávalók

  • 50 dkg szarvasbélszín,
  • 50 dkg édesburgonya,
  • 4-6 szem szilva vagy ringló,
  • 0,5 dl jus,
  • vaj, ánizs, só,
  • 5 dkg barnacukor,
  • 3 dl vörösbor,
  • 4 dkg vaj
Elkészítési idő 100 perc
Adag 4

Szarvasbélszín édesburgonya-pürével és ánizsos szilvával

A szarvasbélszínt lehártyázzuk, körbesózzuk és beolajozzuk. Szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk és 140 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Felhasználásig, alufóliával lazán lefedve tároljuk.
Az édesburgonyát szintén sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 perc alatt puhára sütjük, majd meghámozzuk. Kevés vaj és só hozzáadásával, egy botmixerrel pürésítjük.
A bort a jus-vel, a cukorral, az ánizzsal és kevés sóval a felére redukáljuk, majd beletesszük a cikkekre vágott szilvát, és fedő alatt 2-3 percig főzzük.
Tálalásnál a bélszínt egyforma darabokra vágjuk, és a pürével, a szilvával, valamint a szilvaszósszal körbelocsolva tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból