Hozzávalók

  • 40 dkg szarvascomb,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 10 cm póréhagyma,
  • 1 csokor koriander,
  • olívaolaj, só, feketebors,
  • friss vajastészta,
  • 4 dl alaplé,
  • 3 dl vörösbor,
  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő 120
Adag 4

Szarvas shepherd’s pie

A szarvascombot megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és kevés forró zsiradékon megpirítjuk.
A sárgarépát és a pórét szintén kockára vágjuk, és külön-külön ezeket is lepirítjuk.
A vörösbort fél deciliterre visszaredukáljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval és borssal, valamint a finomra vágott friss korianderrel. Kis lángon, fedő alatt körülbelül 50 percig főzzük.
Egy tűzálló tálba szedjük és betakarjuk a friss vajas tésztával, melynek a szélét az edény falához nyomkodjuk. A tésztát megszurkáljuk villával, és megkenjük a tojás sárgájával. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból