Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál piros chili
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán
Adag 4

Spagetti aglio e olio

A spagettit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A levéből 2 dl félreteszünk. A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A chilit felkarikázzuk, ha gyengébbre szeretnénk, kaparjuk ki a magját és vágjuk ki az erét.
Az olajat felmelegítjük, a fokhagymát óvatosan megfuttatjuk rajta, nehogy megégjen. Hozzátesszük a chilit, majd rátesszük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát. Átforgatjuk, megsózzuk és kevés főzőlevet aláöntve, átforrósítjuk. Legvégül megszórjuk a petrezselyemmel és frissen reszelt vagy gyalult parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból