Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékehez:
Az extra felkockázatlan húshoz:
Az aszpikhoz:
Sertéshúsos pite bárányhús filével
Morzsolja össze a zsírt a liszttel, majd gyúrja össze a tojással, sóval és vízzel. Fedje le a pitetésztát és pihentesse legalább 2 órán át.
A töltelékhez: pirítsa le a felkockázott sertésmájat a kiolvasztott baconszalonna zsírján, majd öntse turmixgépbe, és adja hozzá a felkockázott karajt.
Öntse a turmixgépbe a tejszínt is, és pürésítsen mindent finomra, majd ízlés szerint adjon hozzá konyakot, sót és borsot. Az apróra vágott pisztáciát adja óvatosan a húsos-tejszínes masszához.
Nyújtsa ki vékonyra a pitetésztát, és helyezze egy kizsírozott vekni vagy terrine alakú formába.
Vágja le a tészta fölösleges széleit, majd bélelje ki a sütőformát a baconszeletekkel és félig töltse meg a húsos-májas-tejszínes masszával.
Enyhén fűszerezze be, utána pirtsa meg a bárányfiléket, majd hosszábban helyezze el őket a sütőformában. Most fedd be ezt a maradék húsos-májas-tejszínes masszával.
Helyezze a vékony baconszalonna-szeleteket a massza tetejére, a tészta széleit pedig kenje meg tojással.
Tegyen rá egy pitefedőt és jól nyomja azt rá. Vágja le a fölösleges széleket, majd helyezzen a pitefedőbe egy (egész) kürtőt.
Díszítse a pitefedőt, kenje le tojással és süsse a pitét 220°C fokon 30 percig.
Hagyja hűlni 10 percen át.
Az aszpik elkészítése: Puhítsa meg a zselatinlapokat jéghideg vízben, majd olvassza fel őket a húsalaplében 65 °C fokon. Ízestse a sherryvel ízlés szerint. A kürtőn keresztül öntse az aszpikot a pitére, és hagyja kihűlni. Ezt követően öntse rá a maradék aszpikot is.
Felszeletelve tálalja a húsos pitét.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból