Hozzávalók
FŐZELÉK HOZZÁVALÓK:
Sertéshasaalja kelkáposzta-főzelékkel
A sertéshasaalja bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, egy tepsi aljára zsírpapírt teszünk.
Ráfektetjük a sertést bőrével felfelé, majd betakarjuk egy másik zsírpapírral. 140 °C-os sütőbe tesszük, egy másik tepsit ráteszünk, amit egy téglával lesúlyozunk.
Másfél-két óra alatt puhára sütjük. Miután langyosra hűlt, feldaraboljuk, és forró serpenyőben a bőrét ropogósra sütjük. A főzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát kevés zsíron megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt kelkáposztát, és fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A pak choit metéltre vágjuk, és a főzelékalapba keverjük. A kelbimbót negyedekre vágjuk, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk. A főzeléket tálaláskor megszórjuk a köménnyel, rátesszük a húst és a kelbimbókat.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból