Hozzávalók
SAVANYÚKÁPOSZTA-LEVES
Egy recept az 1000 variáció közül.
A tradicionális szlovák leves savanyított káposztából, gombából, füstölt húsból, kolbászból és egyéb hagyományos szlovák gasztronómiai alapanyagokból áll. A leves számos formában létezik attól függően, ki készíti, mely területen és melyik évszakban. Általában az év végén, karácsony és az újév időszakának idején főzik. A karácsonyi változat hús nélkül készül. Helyette olyan alapanyagokat tartalmaz, mint a tejszín, a fehér, sima „halušky” (szlovák tészta/gombóc) és a burgonya.
1. A megtisztított sertéshúst tegyük fel főni hideg vízben, ízesítsük egész borssal, sóval, tisztított és darabolt hagymával, és főzzük puhára.
2. Vegyük ki a megfőtt húst a fazékból, és vágjuk nagyméretű kockákra. Tegyük vissza az alaplébe a füstölt hússal együtt. Amikor a füstölt hús elkészült, adjuk hozzá a darabolt burgonyát, az aszalt szilvát és az előzőleg vízbe áztatott gombát. Főzzük, amíg a burgonya és a füstölt hús el nem készül.
3. Vegyük ki a füstölt húst a levesből, és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük vissza a levesbe a megmosott és felaprított savanyú káposztával együtt. Főzzük addig, míg a savanyú káposzta meg nem puhul. A felaprított kolbászt pirítsuk le olajon, adjuk hozzá az édes paprikát, és süssük rövid ideig alacsony hőfokon, így a paprika nem ég le. Adjuk a keveréket a leveshez és forraljuk fel.
4. Főzzük ki a tésztát sós vízben, keverjük össze a zsírral, és hagyjuk melegen a tálalásig. Tegyük a megfőzött tésztát egy megmelegített tányérra, öntsük rá az elkészült levest, és adjunk hozzá egy kanál tejszínt.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból