Hozzávalók

  • 240 g sertés lapocka
  • 90 g METRO Chef vöröshagyma
  • 180 g METRO Chef savanyú káposzta
  • 240 g helyi csípős kolbász
  • 15 g METRO Chef szárított erdei gomba
  • 90 g METRO Chef aszalt szilva
  • 450 g burgonya
  • 12 g METRO Chef só
  • 1 g METRO Chef egész feketebors
  • 1 g egész szegfűbors
  • 6 g METRO Chef őrölt édes paprika
  • 0,2 g METRO Chef egész babérlevél
  • 30 g Aro sertészsír
  • 78 g METRO Chef széles metélt
  • 91 g Aro tejföl
  • 1200 ml víz a főzéshez
  • METRO Chef olaj a pároláshoz
Elkészítési idő 2 óra
Adag 6 személyre

SAVANYÚ­KÁPOSZTA-LEVES

Egy recept az 1000 variáció közül.

A tradicionális szlovák leves savanyított káposztából, gombából, füstölt húsból, kolbászból és egyéb hagyományos szlovák gasztronómiai alapanyagokból áll. A leves számos formában létezik attól függően, ki készíti, mely területen és melyik évszakban. Általában az év végén, karácsony és az újév időszakának idején főzik. A karácsonyi változat hús nélkül készül. Helyette olyan alapanyagokat tartalmaz, mint a tejszín, a fehér, sima „halušky” (szlovák tészta/gombóc) és a burgonya.

1. A megtisztított sertéshúst tegyük fel főni hideg vízben, ízesítsük egész borssal, sóval, tisztított és darabolt hagymával, és főzzük puhára.

2. Vegyük ki a megfőtt húst a fazékból, és vágjuk nagyméretű kockákra. Tegyük vissza az alaplébe a füstölt hússal együtt. Amikor a füstölt hús elkészült, adjuk hozzá a darabolt burgonyát, az aszalt szilvát és az előzőleg vízbe áztatott gombát. Főzzük, amíg a burgonya és a füstölt hús el nem készül.

3. Vegyük ki a füstölt húst a levesből, és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük vissza a levesbe a megmosott és felaprított savanyú káposztával együtt. Főzzük addig, míg a savanyú káposzta meg nem puhul. A felaprított kolbászt pirítsuk le olajon, adjuk hozzá az édes paprikát, és süssük rövid ideig alacsony hőfokon, így a paprika nem ég le. Adjuk a keveréket a leveshez és forraljuk fel.

4. Főzzük ki a tésztát sós vízben, keverjük össze a zsírral, és hagyjuk melegen a tálalásig. Tegyük a megfőzött tésztát egy megmelegített tányérra, öntsük rá az elkészült levest, és adjunk hozzá egy kanál tejszínt.

Receptek

FENYŐMAGOS, GORGONZOLÁS TAGLIATELLE

Tovább

UKRÁN BORSCS

Tovább

SZÁRMA

Tovább

DJERDAP SÜGÉR

Tovább

Bacalhau confitado

Tovább

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból