Római tálban sült mangalicaoldalas

Hozzávalók

  • 1 kg mangalicaoldalas
  • 80 dkg krumpli
  • 4-5 kisebb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg apró fejű csiperke
  • 2 dl Vylyan bogyólé
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • 2-3 babérlevél
  • 8-10 szem egész fekete bors
  • kevés mangalicazsír

A tálaláshoz:

  • zöldsaláta
  • paradicsom
Elkészítési idő 2,5-3 óra
Adag 4 főre

Római tálban sült mangalicaoldalas

Az oldalast megmossuk, 4 részre vágjuk, majd sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízben félpuhára főzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A krumplit megpucoljuk, hasábokra szeljük. A többi zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket félbevágjuk.

A tálat kiemeljük a vízből, az aljára kenjük a zsírt, beleszórjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a hagymákat és a gombát. A tetejére sorakoztatjuk a húst, sóval, borssal és köménnyel kissé utánfűszerezzük. Felöntjük a bogyólével, lefedjük, és hideg sütőbe toljuk. A hőfokot 200 fokra emelve 1-1,5 órát sütjük. Ha megpuhult a hús, levesszük az edény fedelét, és hagyjuk kissé pirulni az oldalast.

Friss salátával, paradicsommal kínáljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból