Hozzávalók
Portóis füge parmezánkosárban
Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntjük a portóit, a likőrt és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a szegfűszeget és a babérlevelet, majd főzzük a felére a keveréket.
Negyedeljük a fügéket, és tegyük a folyadékba. Hagyjuk főni lassú tűzön további 10 percig, majd tegyük bele a vajat is. Ízesítsük egy kevés citromhéjjal.
Reszeljük finomra a parmezánt, és némi zsiradékon süssünk belőle vékony, aranybarna lapocskákat egy serpenyőben.
A még meleg lapocskákból formáljuk kis kosarakat egy pohár vagy csésze segítségével. Tálaljuk a fügét a kosarakban.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból