Hozzávalók
Póréhagymába göngyölt szarvasgerinc
Tisztítsd meg a szarvasgerincet és szeld darabokra. Rövid ideig egyesével áztasd be a póréhagyma rétegeit sós vízbe, aztán egyből mártsd meg őket jéghideg vízben.
Fűszerezd a húst egy kis sóval és borssal, majd öntözd meg egy kis olívaolajjal. Tépkedd le a rozmaring leveleit, vágd őket apró darabkákra és helyezd őket a szarvasra.
Tekerj mindent óvatosan póréhagymába és rögzítsd konyhai kötözővel.
Süsd mindkét oldalát közepes lángon 2-3 percig (alaphőmérséklet 60 celsius fok).
TUDTAD?
Sütögetések esetén nem mindig a legkézenfekvőbb választás a filé. Példának okáért a felsőcomb, az alsócomb, a lábszár vagy a szarvashús egyaránt remek steak- és medalion alapot biztosíthatnak.
A CHÉF TOP TIPPJE
A fiatal állatok húsa, mint például az őzbaké elég zsenge és nincs szüksége pácolásra – sőt mi több, a pác akár el is nyomhatja az őzbak kellemesen jellegzetes ízét. Ez igazán nagy hiba volna, hiszen azok az állatok, amelyek friss füveket és gyógynövényeket fogyasztanak tavasszal, különösen finomak.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból