Hozzávalók
Pontykrém wrapban
Bőrözze le a pontyfilét, vágjon le belőle néhány darab hosszú csíkot a terrine közepéhez. A maradék filét kockázza fel apróra és kis időre tegye be a fagyasztóba. Ezt követően tegye a halat a turmixgépbe. Jól turmixolja össze, majd adja hozzá a tejszínt.
Ízesítse sóval, Tabasco-szósszal, ánizslikőrrel (pastis), citromlével és fokozza tovább az ízhatást egy kis rózsaborrsal és kaporral.
Béleljen ki egy terrine-formát frissentartó fóliával és öntse bele a halkeverék felét. Marinálja kaporban a korábban levágott halfilé-csíkokat.
Helyezze ezeket is a terrine formába, majd öntse rá a maradék halkeverék felét, és főzze párolóban kb. 40 percig 90 °C fokon (a maghőmérséklet 65 °C fok legyen).
A póréburok elkészítéséhez facsarja ki a póré zöldjének levét egy dszúszerben. Mérj ki 250 ml pórélevet, adja hozzá a zselatinport és keverje alaposan össze. Rövid ideig forralja a póréleves-zselatinos keveréket, majd vékonyan egyengesse el egy fémtálcán. Hagyja kihűlni, majd helyezze rá a pontyterrine-t.
Most óvatosan tekerje bele a terrine-t a póréburokba.
Végül szeleteld fel és díszítve tálalja!
Receptek
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból