Hozzávalók
Ponty zöldségcsíkokkal
Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton.
Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és tűzdelje meg citrommal és zsályával, majd locsolja meg egy kevéske olívaolajjal.
Pucolja meg a zöldségeket, vágja le a szárukat, és vágja nagyobb rudakra őket. Vágja a hagymát apró csíkokra, ízesítse sóval, borssal, pici cukorral és grillezze meg. Adja hozzá a megmaradt fűszernövényeket, a fehérbort és az alaplevet.
Helyezze a halat a zöldségágyra. Süsse 160 °C -on kb. 45 percen át. A hal akkor van kész, amikor a farkuszonnyt könnyen el lehet távolítani.
A végén egészben tálalja a pontyot.
Receptek
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból