Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,5 kg)
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Cayenne-bors
  • frissen őrölt tarka bors
    a tálaláshoz:
  • grillezett zöldségek
  • paradicsom csatni
Elkészítési idő 1,5 nap
Adag 4 főre

Pillangócsirke

Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a fokhagymával és a fűszerekkel.

A csirkét a mellére fektetjük, és éles késsel vagy csirkeollóval a püspökfalat két oldalán a gerincoszlopot kivágjuk. A csirkét szétnyitjuk, megfordítjuk, majd tenyerünket a mellhús közepén lévő csontra tesszük és határozott, de nem túl erős nyomással megroppantjuk – a mellhús kiterül, kialakul a jellegzetes pillangóforma. A húst mindenhol alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal, és jól záródó edényben 1 napra hűtőbe tesszük.

Másnap a belső oldalával lefelé grillrácsra fektetjük, és lefedve, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha hústűvel megszúrva nem folyik belőle véres lé.

Grillezett zöldségekkel és paradicsom csatnival tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból