Hozzávalók
Pillangócsirke
Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a fokhagymával és a fűszerekkel.
A csirkét a mellére fektetjük, és éles késsel vagy csirkeollóval a püspökfalat két oldalán a gerincoszlopot kivágjuk. A csirkét szétnyitjuk, megfordítjuk, majd tenyerünket a mellhús közepén lévő csontra tesszük és határozott, de nem túl erős nyomással megroppantjuk – a mellhús kiterül, kialakul a jellegzetes pillangóforma. A húst mindenhol alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal, és jól záródó edényben 1 napra hűtőbe tesszük.
Másnap a belső oldalával lefelé grillrácsra fektetjük, és lefedve, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha hústűvel megszúrva nem folyik belőle véres lé.
Grillezett zöldségekkel és paradicsom csatnival tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból