Hozzávalók

  • 1 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1 teáskanál aprított oregánó
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • frissen őrölt bors
  • továbbá:
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1/2 l zöldségalaplé
  • a tálaláshoz:
  • apróra vágott snidling
  • oregánóág
  • citromszeletek
Elkészítési idő 45 perc
Adag 4 főre

Párolt tengeri halfilé zöldségekkel

4 nagyobb ív sütőpapír közepére 1-1 halfilét helyezünk.

Megszórjuk kakukkfűvel, oregánóval, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Gondosan becsomagoljuk, tepsire helyezzük. 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, mielőtt kibontanánk.

Közben az alaplevet felforraljuk, és a vékonyra szelt zöldségeket néhány perc alatt roppanósra pároljuk benne. Ezután leszűrjük, melegen tartjuk.

A halfilét kibontás után négyfelé vágjuk, meghintjük aprított snidlinggel, és a zöldségekkel tálaljuk. Friss oregánóval és citromszelettel díszítjük.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból