Hozzávalók
2 l vizet felteszünk forrni, majd beletesszük a kagylókat és miután kinyíltak, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. Ha kihűlt kiszedjük a kagylóhúsokat. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk és a húsát kockára vágjuk. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés olívaolajat melegítünk, rátesszük a zöldségeket és lassan 10 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és rászűrjük azt a levet, amiben a kagyló főtt. Felforraljuk, ha kell megsózzuk, majd beletesszük a paradicsomot és a kagylóhúst.
Összeforraljuk, és legvégül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.
Paradicsomos kagylóleves
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból