Hozzávalók

  • 1 kg durva szemcsés tengeri só
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet pármai sonka
  • 20 dkg paraj
  • 2 ek. vaj
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • fél dl tejszín
  • 24 osztriga
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Osztriga – spenóttal

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sót tepsibe terítjük. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük, betesszük a sót.
  2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát kis kockákra vagdaljuk. A spenótot leöblítjük, a vajon megfuttatjuk, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sonkát, és még 2 percig együtt pároljuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Az osztrigákat szétnyitjuk (tanulmányozzuk a leírást az előző oldalon), megtöltjük a spenótos masszával, a sóágyra rakosgatjuk, és a sütőben kb. 8 percig pirítjuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Fernway Sauvignon blanc

Friss, üde, zamatos bor. Melynek passiógyümölcsre, mangóra és bodzvirágra emlékeztető illata érett, egzotikus gyümölcsök ízeként teljesedik ki élénk savakkal ami ropogóssá és üdévé varázsolja

 

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból