Hozzávalók

  • 1 db alsó pulykacomb
  • 1 db sütőtök kb. 1,5 kg
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 db narancs
  • 2 ek. méz
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • gyömbérpor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 4 dkg vaj
Adag 4

Narancsos pulykacomb, sütőtök pürével

A sárgarépákat megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A pulykacombokat besózzuk és bedörzsöljük gyömbérporral. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat melegítünk, a pulykacombot körbesütjük, és egy tányérra szedjük. A serpenyőben kissé megpirítjuk a sárgarépát, ráöntjük a mézet, a narancslevet és összeforraljuk. Ezután felöntjük fél liter alaplével, enyhén megsózzuk, beleszórjuk a narancshéjat és visszatesszük bele a pulykacombot. Fedő alatt, időnként kevés alaplevet aláöntve megpároljuk a combot. Figyeljünk arra, hogy a legvégére csak kevés szaft maradjon alatta. Mikor a tűzről lehúzzuk, de fontos, hogy közvetlen tálalás előtt a kockára vágott hideg vajat elkeverjük benne.
A sütőtököt hosszában félbevágjuk és a magjait a rostokkal együtt kikaparjuk. Tepsire tesszük, megsózzuk, megszórjuk gyömbérporral és meglocsoljuk olívaolajjal. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, kikaparjuk a húsát és kevés olívaolajjal simára keverjük. Párolt répa, sütőtök püré, pulykacomb, vajas mártás, mennyei.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból