Hozzávalók
A körethez:
A tálaláshoz:
Narancsos kacsasült fűszeres gyümölcskörettel
A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, a hasüreget mézeskalács fűszerkeverékkel is. A narancsot felkarikázzuk, a szeletekbe néhány szem szegfűszeget szúrunk, végül a hasüregbe dugjuk a megpucolt fokhagymával együtt. A kacsát mélyebb sütőedénybe tesszük, aláöntjük a borral és mézzel elkevert narancslevet, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át pároljuk – közben a levével többször meglocsoljuk. A fóliát eltávolítva bő 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, majd a gyümölcshúst falatnyi darabokra vágjuk. Fűszerezzük, és összeforgatjuk az olívaolajjal. Nagyobb edénybe téve, a saját levében készre pároljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból