Hozzávalók

  • 10 g rizsliszt
  • 120 g ragacsos rizsliszt
  • egy csipet METRO Chef só
  • 20-40 ml víz
  • 100 g Mianmar jiggery (finomítatlan cukor)
  • 300 ml METRO Chef finomított étolaj (az olajban sütéshez)
Elkészítési idő 25 perc
Adag 6 személyre

MOKE LAT KAUGHT KYAW

Egy ropogós, édes, tradicionális desszert: a gyerekkor valódi íze.

A Moke Lat Kaught Kyaw-t egyszerűen „Mianmar fánkként” is fordíthatjuk, és nehéz lenne találni valakit Mianmarban, aki ne szeretné jellegzetes, cukros mártogatós szószával. Ez a szuper harapnivaló megvásárolható az utcai árusoktól a sarkon, de néhány előkelő étteremben vagy a bevásárlóközpontokban található standoknál is.

1. Keverjük össze a rizslisztet és a ragacsos rizslisztet a sóval. Apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg a lisztes keverék sima tésztává nem válik. Forraljuk fel a Mianmar jaggeryt, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik.

2. A tésztából formázzunk apró karikákat, amelyeket süssünk ki. Melegítsük fel az olajat közepes lángon, és süssük a tésztakarikákat aranybarnára.

3. A ropogós, bő olajban sütött Moke Lak Kaught-ot jiggery mártogatóssal vagy csokoládéval tálaljuk.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból