Hozzávalók
A velős csontos rizottóhoz
MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL
A milánói kulináris tradíció és az olasz gasztronómiai művészet szimbólumaként a rizottónak legendás, anekdotákban gazdag történelme van. A legismertebb eredettörténetet egy dokumentum igazolja, mely szerint a milánói ételt először 1574-ben készítették el viccből Mastro Valerio di Fiandra, egy flamand festő lányának az esküvőjére. A mesternek volt egy segédje, akit Zafferanonak (‘sáfrány’ olaszul) hívtak, aki ezt a fűszert saját festékeivel keverte össze, hogy még élénkebbé tegye azokat. Az esküvő során, a sáfránymánia palettáról palettára terjedt, ahogy Zafferano konspirált a séffel, hogy adjon sáfrányt a rizottóhoz, melyet akkoriban csak vajjal kínáltak. A vendégek reakciója volt az igazi meglepetés: azonkívül, hogy pompás ízt adott az ételnek, a sáfrány aranyszínűvé varázsolta azt, mely a gazdagság és jólét szimbóluma.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból