Hozzávalók
Az ecetes rizshez:
A tekeréshez:
A tálaláshoz:
Marlinsushi
A rizst folyó víz alatt alaposan átmossuk; ezt addig ismételjük, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.
A főzéshez felforralunk 1/2 l vizet, a rizst beleszórjuk, majd amikor újra forr, kis lángon 10 percig hagyjuk párolódni. Elzárjuk alatta a lángot, és megvárjuk, amíg az összes vizet fel nem szívja. Nagyobb tálban oldódásig keverjük az ecetet, a cukrot és a sót, majd óvatosan beleforgatjuk a rizst. Betakarjuk, hogy felhasználásig ki ne száradjon.
A bambuszgyékényt letakarjuk folpakkal, a felénk és a tőlünk távol lévő végét a gyékény alá hajtjuk. A rizst gondolatban 4 részre osztjuk. A gyékényre teszünk 1 norilapot, és egyenletesen rászórjuk az 1 lapra eső rizs felét, megszórjuk szezámmaggal. Nedves kézzel kissé meglapogatjuk. A lapot megfordítjuk, hogy a norilap kerüljön felülre. A felénk közelebb eső széléhez kerül 1-1 csíkban a háromféle zöldség, a többi részre a maradék rizst szórjuk. Óvatosan, az egyik kezünkkel a gyékényt hajtva, a másikkal segítve feltekerjük a szusit. Tálra tesszük, a vége alulra kerüljön. Így járunk el a többi lappal és alapanyaggal is. Végül egyformára szeleteljük.
Az avokádót és a halat szeletnyi széles, 5-6 cm hosszú darabokra vágjuk, és a tekercsek köré illesztjük. A maradék szezámmaggal és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk. Pácolt gyömbért, wasabipasztát és szójaszószt kínálhatunk mellé.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból