Hozzávalók
Hozzávalók személyenként:
1 nagyobb darab marhabélszín vagy hátszín (kb. 25 dkg)
só
frissen őrölt tarka bors
friss rozmaring
friss majoránna
olaj
a tálaláshoz:
friss korianderzöld
paradicsom
Marhasteak
Pár nappal előre kell gondolkoznunk, hogy időben elkezdjük az érlelést. Mikor készítjük, nagyon gyorsan kész, lakató finomság.
A marhahúst frissen őrölt tarka borssal bedörzsöljük, enyhén beolajozzuk és 3-4 napig hűtőben érleljük.
Tálalás előtt 2 órával kivesszük a hűtőből, és szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Megszórjuk sóval, és felhevített vasserpenyőben az egyik oldalát 4-5 percig sütjük, közben mellé teszünk ízlés szerint rozmaringot és majoránnát. A húst megfordítjuk, és a másik oldalán is – újabb 4-5 perc alatt – megpirítjuk. Tányérra szedjük, és letakarva kb. 5 percig pihentetjük.
Korianderzölddel megszórva, friss paradicsommal, valamint tetszőleges körettel tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból