Hozzávalók

  • 80 dkg marharostélyos,
  • 1 kk koriander mag,
  • 1 kk feketebors,
  • 15 dkg lencse,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 szál újhagyma,
  • 1 dl almaecet,
  • 5 dkg nádcukor,
  • olívaolaj, só
Elkészítési idő 80 perc
Adag 4

Marharostélyos langyos lencsesalátával

A rostélyost megtisztítjuk, lehártyázzuk, és madzaggal szorosan összekötjük, hogy henger alakot kapjuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban összetörjük és beledörzsöljük a húsba. Forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd egy tányérra áttesszük és langyos helyen pihentetjük.
A salátához a lencsét bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kissé leöblítjük és egy tálba tesszük. A zöldségeket apróra vágjuk és a lencséhez adjuk. A cukrot és az ecetet 3 dl vízzel felforraljuk és forrón a lencsére öntjük. Rálocsoljuk az olíva olajat és összekeverjük. A felszeletelt rostélyossal tálaljuk

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból