Hozzávalók
A tálaláshoz:
Lazacos sushitölcsér
Hozza el konyhájába a japán ízvilág egy kis darabját.
A rizst addig mossuk-öblítjük, amíg teljesen tiszta víz nem jön le róla. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt, kis lángon a vízben kb. 15 percig főzzük. A tűzről levéve, lefedve 15 percig hagyjuk a saját gőzében tovább puhulni. Végül ízesítjük a rizsecettel, pici sóval és cukorral.
Az algalapot fényes felével felfelé magunk elé fektetjük, kissé ferdén feltekerve tölcsért formálunk belőle. Megtöltjük a rizzsel, a lazaccal, endíviával és kaporral. Fehér és fekete szezámmaggal meghintve, wasabit kínálva mellé azonnal tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból