Hozzávalók
Hozzávalók a ravioli tésztához
Helyette használhatunk előre elkészített, fagyasztott tésztát is a raviolihoz.
Töltelékhez:
Mártáshoz:
Lazacos és királyrákos ravioli
Jól gyúrjuk össze a tésztához szükséges hozzávalókat. Tekerjük műanyag fóliába, és hagyjuk állni 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a ricottát a finomra reszelt parmezánnal (tegyünk félre egy teli evőkanálnyit belőle), fűszerezzük sóval és borssal, majd adjunk hozzá némi citromhéjat és egy kis citromlevet. Vágjuk fel a lazacot és a királyrákot apró kockákra, és keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz.
Nyújtsuk ki a tésztát vékony csíkokra tésztanyújtó gép segítségével. Helyezzünk egy tésztacsíkot a belisztezett munkafelületre. Egyenlő közönként oszlassunk el a tésztacsíkon egy kiskanálnyi tölteléket. Kenjük meg a köztes helyeket egy kis vízzel. Helyezzük a második tésztacsíkot ennek a tetejére, és nyomkodjuk le határozottan a töltelék-adagok közti területeken. Vágjuk ki a raviolikat, illetve távolítsuk el a felesleges tésztát.
Főzzük a raviolit 3-4 percig majdnem forrásban lévő sós vízben. Eközben pirítsuk meg kissé a zsálya- és a majoránnaleveleket vajban. Adjuk hozzá a megfőtt raviolit, egy keveset a tészta főzővizéből, illetve egy evőkanálnyi reszelt parmezánt, majd keverjük össze az egészet. Szórjunk a raviolira parmezánt, zöldfűszereket és borsot, majd tálaljuk.
Fiatal, gyümölcsös, száraz, Côtes de Provence-i rozét ajánlunk ehhez az ételhez. Virágos és kellemesen fűszeres aromáival ideális kiegé- szítője a tésztának és a tölteléknek.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból