Hozzávalók

  • 25 dkg lazac
  • 15 dkg fürtös paradicsom
  • 2 fej shalott hagyma-
  • 5 dkg kecskesajt-
  • 5 dkg provolone sajt
  • 2 kk. dijoni mustár-
  • 1 kk. capri bogyó
  • 5 szelet toast kenyér
  • 1-2 dl olíva olaj
  • 1 db citrom
  • 1 csepp fehér balzsamecet
  • bors
Adag 4

Lazac tatár többféleképpen

A fürtös paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágva tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel. Sütőben 120-140°C-on szárítjuk.
A lazacfelét megfüstöljük, apróra vágjuk és dijoni mustárral, shalotta hagymával, kevés olíva olajjal, kockára vágott provolónéval, sóval, borssal, fehér balzsamecettel összekeverjük . A lazac másik felét apróra vágva, olíva olajjal, citrom levével, sóval, borssal, finomra vágott kapri bogyóval kikeverjük. A toast kenyereket formázzuk, majd olíva olajon megpirítjuk. A capris változat alá kecskesajtot kenünk és a tetejére paradicsom cikket helyezünk. A füstöltet egyből a kenyérre kenjük.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból