Hozzávalók

DISZNÓFEJ HOZZÁVALÓK:

  • 2 db disznóorr
  • 4 db disznófül
  • 4 db sertéspofa bőrrel együtt
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db babérlevél

MÁKOS ZÖLDBAB HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg zöldbab
  • 1 ek mák
  • 1 ek olívaolaj

LEKVÁR HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg fehér hagyma
  • 1 dl almaecet
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet só
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 fő

Konfitált disznófej fehérhagyma-lekvárral és mákos zöldbabbal

A lekvárhoz a hagymát felszeleteljük, majd a többi hozzávalóval és 1 dl vízzel lassan lekvár sűrűségűre főzzük.

A disznófejrészeket sóval bedörzsöljük, majd 30 percig állni hagyjuk.

A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdara­bokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, ala­csony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap.

A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirít­juk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal. A konfitált malacságokat a babbal és a lekvárral fogyasztjuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból