Hozzávalók
DISZNÓFEJ HOZZÁVALÓK:
MÁKOS ZÖLDBAB HOZZÁVALÓK:
LEKVÁR HOZZÁVALÓK:
Konfitált disznófej fehérhagyma-lekvárral és mákos zöldbabbal
A lekvárhoz a hagymát felszeleteljük, majd a többi hozzávalóval és 1 dl vízzel lassan lekvár sűrűségűre főzzük.
A disznófejrészeket sóval bedörzsöljük, majd 30 percig állni hagyjuk.
A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, alacsony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap.
A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirítjuk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal. A konfitált malacságokat a babbal és a lekvárral fogyasztjuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból