Hozzávalók

  • fél szál Corvinus parasztkolbász,
  • 25 dkg tarkabab,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 2 szál gyökér,
  • ¼ zellergumó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg árpagyöngy,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • tengeri só, kevés olívaolaj, feketebors
Elkészítési idő 210 perc
Adag 4

Kolbászos bableves gerslivel

A babot 2-3 órára beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és miután felforrt, leszűrjük. Ezután újra kb. 2 l hideg vízbe tesszük, sózzuk, és állandó forrással elkezdjük főzni. A zöldségeket megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Fazékban megpirítjuk a kolbászt, majd amikor már kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket, lassan tovább pirítjuk, pároljuk. Amikor a bab már nagyjából megpuhult (kb. 30 perc főzés után) a vizével együtt ráöntjük a zöldségekre. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és lassú tűzön készre főzzük a levest. A legvégén sózzuk, ízesítjük durvára őrölt borssal, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Tálalásnál kevés olívaolajjal meglocsoljuk a leves tetejét.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból