Hozzávalók
KENYÉR PAKORA
Az étkezdék legnépszerűbb harapnivalója.
A pakora kenyér egy indiai sült harapnivaló, melyet kenyér bhajiként (vagy bejjiként) is ismernek. Csicseriborsólisztbe forgatott burgonyával töltött kenyérszeletekből készítik. A pakora egy régi indiai szó, mely a szanszkrit „pakva” (főzött) és „vata” (rakás) szavakból tevődik össze. Ezt a kenyeret (nem összekeverendő az indiai tradicionális kenyérrel) és a burgonyát is a portugálok hozták be Indiában a 16. és 17. században. E harapnivaló tényleges eredete nem ismert, de ennek ellenére is sokat adott hozzá India kulturális gazdagságához.
1. Mossuk meg és főzzük meg a burgonyát egy csipet sóval, törjük össze, majd tegyük félre.
2. A töltelékhez pirítsuk meg a felaprított hagymát, paradicsomot, zöld chilit és az egész koriandert a fűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a masalát és a tört burgonyát.
3. Készítsünk masszát a vízből és a csicseriborsólisztből.
4. Rétegezzük a masalát és a sajtot két szelet kenyér közé.
5. Vágjuk ketté a kenyeret, mártsuk a masszába, és bő olajban süssük ki, míg aranybarna nem lesz.
6. A forró kenyér pakorát ketchuppal tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból