Hozzávalók

  • 4 db fél kacsamell
  • őrölt koriander

A mártáshoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 db narancs
  • 2 dl feketekávé
  • 1 dl vörösbor
  • ½ dl olívaolaj
  • 5-6 szem egész feketebors
  • 10 szem koriandermag
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. barnacukor

Kávés-narancsos kacsamell

A gyökérzöldségeket felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olíva olajat felmelegítjük és a zöldségeket arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és együtt addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a fűszereket, 2 narancs kifacsart levét, kevés reszelt narancshéjat, felöntjük a vörösborral és 1 liter alaplével vagy forró vízzel. Ízesítjük sóval és lassan gyöngyözve, a felére visszafőzzük a mártást. Finom lukú szűrőn átszűrjük. Visszatesszük főzni, hozzáöntjük a balzsamecetet, a kávét, a cukrot és újra a felére visszafőzzük.
Közben a kacsamelleket besózzuk, bedörzsöljük őrölt korianderrel és forró serpenyőben a bőrös felén elősütjük. Ezután hőálló tálba tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A mártással összemelegítjük a harmadik narancs, rostok közül kivágott húsát és a felszeletelt kacsamellet körülöntve tálaljuk. Burgonya röstit vagy krokettet kínáljunk mellé.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból