Hozzávalók
A mártáshoz:
Kávés-narancsos kacsamell
A gyökérzöldségeket felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olíva olajat felmelegítjük és a zöldségeket arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és együtt addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a fűszereket, 2 narancs kifacsart levét, kevés reszelt narancshéjat, felöntjük a vörösborral és 1 liter alaplével vagy forró vízzel. Ízesítjük sóval és lassan gyöngyözve, a felére visszafőzzük a mártást. Finom lukú szűrőn átszűrjük. Visszatesszük főzni, hozzáöntjük a balzsamecetet, a kávét, a cukrot és újra a felére visszafőzzük.
Közben a kacsamelleket besózzuk, bedörzsöljük őrölt korianderrel és forró serpenyőben a bőrös felén elősütjük. Ezután hőálló tálba tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A mártással összemelegítjük a harmadik narancs, rostok közül kivágott húsát és a felszeletelt kacsamellet körülöntve tálaljuk. Burgonya röstit vagy krokettet kínáljunk mellé.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból