Hozzávalók
Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel
A salátához hámozd meg az uborkát, vágd ketté, kanalazd ki a magokat, majd reszeld le. Add hozzá a citrom reszelt héját, facsart levét, a koriandert és a mentát.
Készítsd el a kókusztejkrémet: serpenyőben hevíts kevés olívaolaj és vaj keverékét, tedd bele a fokhagymát, a gyömbért, az apróra vágott citromfüvet, és párold pár percig. Öntsd bele a fehérbort, a kókusztejet, és 6-8 percig lassú tűzön forrald rövid lére. Amikor kész, szűrd le, tedd félre, és tartsd melegen.
A kardhal steaket kenegesd meg az elkészített teriyaki marináddal, majd tedd a felhevített grill lapra és süsd mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszatenni a marinádba, és ott pihentetni tálalásig.
Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazz a tányér közepére kis halmot, helyezd rá a kardhal szeletet, majd csorgass mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból