Hozzávalók

60 dkg kardhalfilé

4 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 kg paradicsom

2 fej hagyma

20 magozott fekete olívabogyó

1 nagy csokor petrezselyem

2 ek. olívaolaj

Elkészítési idő 30 perc
Adag 4 személyre

Kardhal – caprese

 

  1. A halat megmossuk, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és négy vastag, kb. 15 dkg-os szeletre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, bekenjük vele a halat. Megsózzuk, meglocsoljuk a citrom levével, és 30 percig állni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajbogyót kettévágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat nagy (grill)serpenyőben, a halat kb. 10 percig pirítjuk benne, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, és együtt sütjük. A végén rászórjuk az olajbogyót és a petrezselymet. Friss bagettet kínáljunk hozzá.

 

BORAJÁNLÓ:

Feind Pukk habzó rosé

Shiraz és kékfrankos szőlőből szüretelve, tartályban erjesztve és érlelve, majd hozzáadott széndioxiddal frissítve. Hagyományos pezsgőkre emlékeztető finom buborékszerkezet, lendületes, shirazos savkészlet.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból