Hozzávalók
Karácsonyi lekváros torta
3 egész tojást alaposan összegyúrunk. Ízesítjük őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal. Rövid ideig hűtőben dermesztjük. Ezután hat egyforma részre osztjuk, kerekre kinyújtjuk és 170 C˚-os sütőben külön-külön mindegyiket megsütjük. Ezután minden lapot más-más lekvárral megkenünk és egymásra tesszük. A legtetejét szórjuk meg porcukorral. Ha csak két-három féle lekvárunk van, attól nem lesz rosszabb a süteményünk. Én narancs, sárgabarack, szilva, eper és áfonya lekvárt használtam. A süteményt öt-hat nappal előbb elkészíthetjük, mint ahogy fogyasztani szeretnénk és természetesen ez a pár nap még fenségesebbé teszi a süteményünket.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból