Hozzávalók

  • 30 dkg margarint
  • 30 dkg porcukrot
  • 30 dkg darált diót
  • 30 dkg lisztet

Karácsonyi lekváros torta

3 egész tojást alaposan összegyúrunk. Ízesítjük őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal. Rövid ideig hűtőben dermesztjük. Ezután hat egyforma részre osztjuk, kerekre kinyújtjuk és 170 C˚-os sütőben külön-külön mindegyiket megsütjük. Ezután minden lapot más-más lekvárral megkenünk és egymásra tesszük. A legtetejét szórjuk meg porcukorral. Ha csak két-három féle lekvárunk van, attól nem lesz rosszabb a süteményünk. Én narancs, sárgabarack, szilva, eper és áfonya lekvárt használtam. A süteményt öt-hat nappal előbb elkészíthetjük, mint ahogy fogyasztani szeretnénk és természetesen ez a pár nap még fenségesebbé teszi a süteményünket.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból