Hozzávalók
Húsos-juhtúrós polenta lasagne
Először a húsos töltelék készítésével kezdjük a főzést, majd közben elkészítjük a polentát.
A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk. Egy lábasban az olívaolajat felforrósítjuk és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne majd az összezúzott fokhagymát is kissé átfuttatjuk a hagymával. Ezután tesszük rá a darált marhahúst, melyet folyamatos kevergetés mellett-időnként kevés vizet aláöntve, lassan pirítunk. Közben sózzuk és borsozzuk. Ha a hús félig megpuhult a paradicsomot is hozzátesszük, fűszerezzük oregánóval és az egészet puhára pároljuk. A töltelék akkor jó, mikor a hús teljesen puha és a a kevés leve pörkölt sűrűségű.
Miközben a hús pirul a polentához a vizet egy lábasban feltesszük forrni és alaposan megsózzuk. Ha a víz forr, a tüzet takarékra vesszük alatta és beleöntjük a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve nagyon alacsony hőfokon 5-10 percig főzzük. Ha az összes vizet magába szívta félrehúzzuk és lefedve fél órát pihentetjük. Egy nagy gyúródeszkát, vagy ha nincs, akkor a konyhaasztal egy darabját vékonyan megkenjük olívaolajjal. Ráborítjuk a polentát és hajlékony pengéjű késsel kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Próbáljuk meg akkorára lapítani, mint a tepsink négyszerese és vágjuk is fel négy darabba a polentát.
A tepsit vajjal kikenjük és egy ügyes mozdulattal az egyik polentalapot az aljára tesszük. A hús egyharmadát szétterítjük rajta, majd a juhtúró egynegyed részét rámorzsoljuk. Ezt a rétegezést még négyszer megimételjük, de legfelülre már csak juhtúró kerüljön. Az egész tetejét megkenjük tejföllel és forró 200˚- os sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból