Hozzávalók

  • 20 dkg darált pulykacomb
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa
  • 4-5 szál angolzeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • fehérbors
  • ½ dl olaj
  • 1 db tojás
  • 2 db zsemle
  • tej
  • zsemlemorzsa

Húsgombóc leves paradicsommal

A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált pulykával, az egész tojással, fél csokor finomra vágott petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, fehérborssal és annyi zsemlemorzsával, hogy lágy masszát kapjunk.
A sárgarépát kockára vágjuk, és az olajon megpároljuk. Felöntjük 2 liter alaplével vagy vízzel, majd megvárjuk, míg felforr. Hozzáadjuk a feldarabolt angolzellert és a konzerv paradicsomot. Ízesítjük sóval és 15 perc főzés után, kanállal beleszaggatjuk a húsgombócokat. 10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a maradék friss petrezselyemmel.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból