Hozzávalók

  • 1 db másfél kg-os csirke
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 ek. fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 db paradicsom
  • 2 db töltenivaló paprika

Hortobágyi húsos palacsinta

  1. A csirkét részeire szedjük és kissé besózzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megszórjuk a fűszerpaprikával. Kissé átpirítjuk, de csak annyira, hogy a paprika ne égjen meg.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a darabolt csirkét.
  5. Felöntjük egy liter vízzel és fedővel lefedve, bő egy óra alatt puhára főzzük. A húst szűrőkanállal kivesszük belőle és miután kissé kihűlt, lefejtjük az összes húst és bőrt a csontokról. A legjobb, ha késsel nagyon apróra összevágjuk, de le is darálhatjuk őket.
  6. Megtöltjük a hússal a palacsintákat és hőálló tálba tesszük őket.
  7. A pörköltlevet átszűrjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy másfél liternyi legyen, majd ezt feltesszük forrni. Ha felforrt, a tejfölt simára keverjük egy evőkanál liszttel és behabarjuk vele a pörköltlevet. Ha kell, ízesítjük sóval, majd alaposan kiforraljuk a mártást. A palacsintákra öntjük és forró, kb 160 fokos sütőbe tesszük húsz percre.

 

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból