Hozzávalók
Hideg vörösboros meggyleves szarvasbélszínnel
A szarvasgerincet lehártyázzuk, körbesózzuk és beolajozzuk. Szorosan becsomagoljuk műanyag fóliába, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap kicsomagoljuk, egy forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, és 140 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A vörösbort fél deciliterre visszaredukáljuk és kihűtjük. A meggyet felengedjük, és a levével, valamint a borral, a cukorral, csipet sóval, a balzsamecettel, frissen őrölt feketeborssal és kevés olívaolajjal együtt összeturmixoljuk. Kóstolás után ráízesítünk, a lényeg, hogy kellemesen pikáns, fűszeres ízű levest kapjunk.
Miután leszűrtük, lehűtjük, majd tányérokba szedjük, és nagyobb darabokra vágott szarvasbélszínt teszünk bele „levesbetétnek”. Meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és salátaleveleket teszünk a tetejére.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból