Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg liszt
  • mézeskalács fűszerkeverék

Házi fagylaltkosár

Tálban összekeverjük a vajat és a porcukrot, hozzákeverjük a tojásfehérjéket és a mézeskalács fűszerkeveréket. Lassú mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is, majd letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük 165 ̊C-ra. Tepsire zsírpapírt teszünk, a keverékből kb.15-cm átmérőjű kerek lapokat kenünk rá vékonyan. 8-10 percre a sütőbe tesszük. Sütés után még melegen, lefordított kistálak aljára (kb.5 cm átmérőjű talpú) helyezzük a még lágy lapokat, így hagyjuk kihűlni őket. Kihűlés után megkeményednek kosárkáink és már tálalható is bennük a fagylalt.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból