Hozzávalók
A leveshez:
A csipszhez:
Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Habos sajtleves párolt póréval és édesburgonyacsipsszel
Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a 1/2 cm-es szeletekre vágott póréhagymát és félretesszük.
A tejszínt, az alaplét és a maradék vajat összemelegítjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés szerecsendióval. Amikor forrni kezd, belemorzsoljuk a sajtot, lassan kevergetve egyneművé olvasztjuk. A levest habverővel addig kevergetjük, amíg könnyű, habos állaga nem lesz.
Kapcsolódó termékek
Zöldpont koriander
20g
279-
360-
Petrezselyemzöld
Petrezselyemzöld
10g/tasak
159-
210-
Shan’shi Chop Suey ázsiai vegyes zöldség
Ázsiai vegyes zöldség ecetes lében.
569-
730-
Pirított hagyma
Ropogós, sült hagyma darabok
200g
383-
490-
Gyorsfagyasztott zöldség keverék
Csz.:123458
Gyorsfagyasztott sárgarépa, karfiol és brokkoli keverék
299-
380-
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból