Hozzávalók
Gyömbéres citromos puding vanília krémmel
A tejbe beletesszük a vanília rudat, majd 2-3 percig főzzük lassú tűzön. Utána hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük az átszűrt tejet és gőz fölött besűrítjük. Ha kihűlt belekeverjük a vajat.
A piskótalapokat kiszúrjuk a kivajazott formák aljába helyezzük és Limoncelloval meglocsoljuk. A vaníliakrémből egy kanállal a piskótalapra szedünk.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A szeletekre vágott gyömbéreket és a citromok reszelt héját a kimért forrásba lévő vízbe dobjuk és 1-2 percig forraljuk, tűzről levéve még kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük. A főzethez keverjük csomómentesen a vaj felét és a lisztet. Hozzá keverjük a kristálycukrot, a tojássárgáját, a maradék vajat. Simára keverés után tűzre helyezzük és felforraljuk kevergetés közben, utána hagyjuk kihűlni. Kihűlés után verjük, habosra a tojásfehérjét majd óvatosan keverjük a masszához. Az edényeket ¾-ig töltjük a masszával majd vízfürdőbe állítva 180°C-on 20 percig sütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból